MAZDA CX-30 SLÅR REKORD - DEN SIKRESTE BIL NOGENSINDE

18 november 2019

Den nye Mazda CX-30 bliver ved med at imponere - denne gang nu på sikkerhed.

Mazda CX-30 har netop opnået de maksimale 5 stjerner i den seneste række af crashtests foretaget af organisationen Euro NCAP. Mazda CX-30 er dermed den tredje Mazda, der opnår de eftertragtede 5 stjerner, efter at kravene blev skærpet betragteligt i 2018. De første var Mazda6 i 2018 og Mazda3 tidligere i år.

I testen af bilens kollisionssikkerhed imponerer Mazda CX-30 med en fremragende beskyttelse af voksne passagerer. Faktisk sætter den ny rekord på området med en score på hele 99%. Den klarer sig også fremragende, når det gælder beskyttelsen af børn i bilen (86%), beskyttelsen af bløde trafikanter (80%) samt ved vurderingen af bilens sikkerhedssystemer (77%).

Omfanget af sikkerhedssystemer og deres funktion har stor betydning for, om en bil kan opnå de maksimale 5 stjerner. Mazda CX-30 er udstyret med en lang række aktive sikkerhedssystemer, der skal forhindre sammenstød med andre trafikanter – det være sig biler eller bløde trafikanter i form af fodgængere og cyklister. Systemerne inkluderer blandt andet en adaptiv fartpilot, avanceret nødbremse med fodgængerregistrering, vejbaneassistent, skiltegenkendelse og blindvinkelalarm. De er vel at mærke standardudstyr i samtlige varianter af Mazda CX-30.

Hvis uheldet alligevel er ude, giver det tryghed at vide, at man sidder i en bil med et eksemplarisk sikkerhedsniveau. En sådan bil er Mazda CX-30.

Michiel van Ratingen, generalsekretær for Euro NCAP, udtaler: “Tillykke til Mazda med endnu et nærmest perfekt resultat i kategorien voksensikkerhed. Vi mangler endnu at bedømme adskillige biler i 2019, men det er ikke sandsynligt, at vi kommer til at se et bedre resultat i denne del af bedømmelsen".