Kia højtydende el-biler

02 april 2019

IA og Hyundai har annonceret et strategisk partnerskab med Rimac Automobili (Rimac) med det formål at styrke koncernens bestræbelser på at lede markedet for højtydende elbiler og forbedre sin status som game changer indenfor Clean Mobility.

Kia Motors Corporation og Hyundai Motor Company investerer samlet 80 mio. Euro i det nye partnerskab med Rimac. Virksomhederne vil arbejde tæt sammen om at udvikle prototyper til en elektrisk version af Hyundai's N brand og en højtydende brændselscelle model for senere at kunne lancere dem som produktionsmodeller.

"Rimac er et innovativt selskab med fremragende kapaciteter indenfor højtydende elbiler," siger Euisun Chung, Executive Vice Chairman for Hyundai/KIA. "Virksomhedens opstarts rødder og imponerende erfaring med samarbejder på tværs af flere bilproducenter kombineret med teknologisk dygtighed, gør Rimac til den ideelle partner for os. Vi ser frem til at samarbejde med Rimac på vores vej til en renere mobilitet. "

"Vi er meget imponerede over Hyundai/KIAs vision samt resolutte initiativ", siger Mate Rimac, grundlægger og administrerende direktør for Rimac Automobili. "Vi mener, at dette teknologipartnerskab vil skabe maksimal værdi for vores virksomheder og deres kunder. Rimac er stadig et ungt og relativt lille - men hurtigt voksende selskab. Vi ser en stærk investor- og teknologipartner i Hyundai/KIA og mener, at dette samarbejde vil styrke vores position som leverandør af førsteklasses-komponenter til elbilbranchen. "

Rimac blev grundlagt i 2009 af kroaten Mate Rimac som et garageprojekt med visionen om at bygge det 21. århundredes sportsvogn. Sidenhen har det hurtigt vokset sig til et højteknologisk center, hvor ekspertisen spænder lige fra højtydende elektriske motorer til forskellige kontrolteknologier og batterisystemer.

Hyundai/KIA vil udnytte partnerskabet til at bygge videre på sine eksisterende R&D-kapaciteter for at opfylde sin elektrificeringplan, der omfatter implementeringen af 44 miljøvenlige modeller inden 2025.

"Vi ønsker at bygge højtydende køretøjer, der ikke kun er hurtige og kraftfulde, men også opfylder vores kunders højeste forventninger som deres drømmebil," siger Thomas Schemera, Executive Vice President og leder af Hyundai/KIA’s Product Division. "Vores mål er at popularisere elbiler og skabe værdi gennem førsteklasses teknologi og innovation indenfor performance."