Danmarks tredje mest solgte bil er en varebil

09 januar 2022

Varebiler og Ford hænger uløseligt sammen. Med 7.072 solgte enheder er Ford igen den ubesejrede markedsleder på varebiler i 2021. Det er ottende år i træk, at Ford har solgt flest varebiler på året. Fords mest populære varebil har endda fundet vej til top tre på listen over de mest solgte biler, og dermed har Ford hele to biler i toppen af salgslisten over totalmarkedet i 2021.

- Vi er utrolig stolte af, at vi igen afslutter et flot år som markedsleder. Vores Transit Erhvervscentre gør et kæmpe stykke arbejde hver dag, når de vejleder vores erhvervskunder, så de får præcis den varebil, der matcher deres behov. Vi glæder os til at fortsætte det tætte samarbejde med erhvervslivet i 2022, siger Tom Maxmølris, Head of Commercial Vehicles, Ford Danmark.

Der er i alt solgt 31.572 varebiler, og med 7.072 solgte enheder står Ford for imponerende 22 procent af det samlede varebilssalg herhjemme i 2021. Med hele 2.452 enheder ned til salgslistens nummer to, sætter de seneste tal fra Bilstatistik.dk en tyk streg under Fords varebilssucces.

Top tre: Ford dominerer med to modeller
Den populære Ford Kuga er årets mest solgte personbil og plug-in hybrid med i alt 6.039 solgte enheder, men modellen er ikke den eneste Ford-model, der er befinder sig i toppen af salgslisterne for 2021. Med 4.663 solgte enheder er Ford Transit Custom den tredje mest solgte bil i totalmarkedet på tværs af personbiler og varebiler (inklusiv Kombi og Tourneo), viser seneste tal fra Bilstatistik.dk**. Normalvis er det personbiler, der befinder sig i toppen af listen, og det hører derfor også til sjældenhederne, at en varebil finder vej op til den flotte top tre.

- Tallene viser med største tydelighed, hvad det er Ford kan. Vi formår på bedste vis at imødekomme kundernes behov med et bredt modelprogram - uanset om kunderne leder efter en lækker familiebil eller en funktionel og pålidelig varebil, siger Frank Skjærbæk, administrerende direktør, Ford Danmark.

Ny æra for Fords varebiler
Ford har som nævnt solgt 7.072 varebiler i 2021, og heraf er 4.030 af dem Fords mest eftertragtede varebil – Ford Transit Custom.

I år tager Ford hul på en helt ny æra for modelprogrammet for varebiler med introduktionen af Ford E-Transit, der er Fords første fuldelektriske udgave i Transit-serien. Med klasseledende batteristørrelse, rækkevidde og motorydelse er den fuldelektriske varebil skabt for at forbedre og lette produktiviteten for Fords varebilskunder.

 Vi er naturligvis meget spændte på den snarlige lancering af Ford E-Transit. Vi glæder os til at præsentere den for vores trofaste varebilskunder, som vi nu inviterer med på vores elektriske rejse i form af vores første el-varebil, siger Tom Maxmølris.

Ford E-Transit lanceres i løbet af foråret. Priserne offentliggøres tættere på lanceringen.

* Alle tal er fra Bilstatistik.dk.

** Uden medregning af busser, campere og lastbiler.