Danmarkspremiere på MX-30 R-EV på eCarExpo i Bella Center

24 oktober 2023


• Introduktionspris fra kr. 242.000,-

Plug in-hybrid fra Mazda med unikke tekniske løsninger har Danmarkspremiere på eCarExpo, der finder sted fra den 27.-29. oktober 2023. Introduktionspriserne fra 242.000 kr gælder til og med 31. marts 2024.

MX-30 R-EV er en såkaldt seriel plug-in hybrid, hvilket vil sige at den altid drives frem af en elmotor, og at benzinmotoren i form af en kompakt rotationsmotor udelukkende bruges til at generere strøm til batteriet og elmotoren.

Se mere om Mazda MX-30 her

Batteriet har en kapacitet på 17,8 kWh, og fuldt opladet giver det MX-30 R-EV en rent elektrisk rækkevidde på 85 km ved blandet kørsel efter WLTP normen, hvilket vil være tilstrækkeligt til de flestes daglige behov. Batteriet kan herefter oplades med 11 kW via den indbyggede, 3-fasede AC-lader på ca. 50 minutter fra 20-80%. Benytter man en hurtiglader (DC), kan man oplade batteriet fra 20-80% på bare 25 minutter (maks. 36 kW).

Rotationsmotoren, der er placeret side om side med elmotoren og en generator i motorrummet, starter, når batteriet når under et vist niveau og forsyner det med strøm til den videre kørsel. Det vil den gøre, så længe der er benzin i den 50 liter store tank. På den måde kan man tilbagelægge lange strækninger, selv hvis der ikke er mulighed for at lade batteriet op undervejs.

For Mazda var valget af netop rotationsmotoren som strømgenerator til MX-30 RE-V oplagt på grund af dens kompakte format, der gør den let at placere i motorrummet, og det faktum at Mazda har mange års erfaring med udvikling og produktion af netop rotationsmotoren.

Se mere om Mazda MX-30 her

Mazda MX-30 R-EV skal sælges side om side med den rent elektriske variant af MX-30. Der er de samme fire udstyrsniveauer, Prime-Line, Exclusive-Line, Advantage og Makoto med samme udstyrsomfang. Eneste forskel er, at MX-30 R-EV i en periode vil blive solgt som specialmodel med navnet Edition R. Den er baseret på højeste udstyrsniveau, Makoto, og har en unik totonet lakering i farverne Jet Black og Maroon Rouge og et interiør med en række unikke detaljer. Det er også denne modelvariant, der er udstillet i Bella Center.