Prisregn til Kia ved What Car? Awards 2024

26 januar 2024

De flotte priser vælter ind hos Kia

Kia har vundet fire 'Årets Bil' priser ved 'What Car? Awards' 2024. For Kia Sportage og Kia EV6’s vedkommende er det i de helt store kategorier. David Hilbert, marketingdirektør for Kia Europe, kommenterede: “Fire prestigefyldte 'What Car?' priser er en præstation, vi kan være virkelig stolte af. Mens Kia Sportage SUV er førende i sin klasse med sit iøjnefaldende design, effektive drivlinjer og imponerende praktiske funktioner, er det imponerende, at læserne igen stemte på EV6 og den nyligt introducerede EV9. Dette år står til at blive endnu et spændende år på vores rejse mod at blive en førende global udbyder af fremtidssikrede mobilitetsløsninger."

Kia Sportage: ‘Bedste Familie SUV’

Se mere om bilen her
eller book en prøvetur

For andet år i træk blev Kia Sportage tildelt prisen 'Bedste familie-SUV'. Juryen bedømte den foran alle andre rivaler i en af de mest populære og konkurrenceprægede segmenter.

Juryen, der består af magasinets team af biltestere, kommenterede: "Kia Sportage har en mere komfortabel kørsel end konkurrenterne, samtidig indgyder den tillid, når man tager den med på snoede veje takket være stærkt vejgreb og præcis styring. Du får også et sporty design og brugervenligt interiør, der byder på en behagelig forhøjet kørestilling. Og uanset hvor i bilen du sidder, er der masser af plads.”

Femte generation af Kia Sportage blev introduceret i starten af 2022 - og vandt for ”Bedste familie-SUV” ved 'What Car? Awards' i 2023. Sidste år var Kia Sportage den bedst sælgende model i Europa med 165.354 solgte enheder.

Kia EV6: ‘Bedste Elektriske Familie SUV’

Se mere om bilen her
eller book en prøvetur

To år efter at have vundet 'What Car?'s overordnede 'Car of the Year'-pris, anses Kia EV6 stadig af mange for at sætte standarden for elbiler i sin klasse. Bilen har i år vundet prisen 'Best Family Electric SUV' foran flere nytilkomne i et stadig mere konkurrencepræget segment.

Dommerne kommenterede: "To år efter, at bilen blev Årets bil ved 'What Car?' Awards, gør Kia EV6 sig fortsat gældende med kombinationen af en lang rækkevidde, hurtig opladning, en fin balance mellem køreegenskaber og handling og generøse udstyrsniveauer til en konkurrencedygtig pris – samlet set en helstøbt EV, som udkonkurrerer rivalerne. Og ydermere, på trods af bilens slanke udseende, er det et praktisk valg, der tilbyder masser af plads både foran, på bagsædet, og i bagagerummet.”

EV6 tilbyder en rækkevidde på op til 528 km i henhold til WLTP kombineret testcyklus*. Kunden kan vælge mellem modeller med enten bag- eller firehjulstræk samt en højtydende EV6 GT, som kan accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 3,5 sekunder. EV6 performer godt i europæernes voksende elbilsektor med mere end 36.000 solgte enheder i 2023.

Kia EV9: ‘Bedste Elektriske 7-sæders’

Se mere om bilen her
Ønsker du en prøvekørsel - kontakt vores Kia rådgiver Steffen på Tel: 8177 6460 eller Mail: star@bilhusetelmer.dk

Kia EV9 blev også tildelt prisen for 'Bedste elektriske 7-sæders' - en underkategori af prisen 'Bedste 7-sæders'. EV9 blev rost af dommerne for dens kapacitet og værdi sammenlignet med konkurrenterne: "De fleste syv-sæders elektriske SUV'er er enten latterligt dyre eller ikke så praktiske, som man kunne forvente, men Kia EV9 er anderledes og byder på komfortable siddepladser til syv voksne i et modelprogram, der – selvom den er langt fra billig – er godt prissat sammenlignet med konkurrenterne. Og med en generøs rækkevidde kan EV9 klare lange ture, uden at du behøver at bekymre dig om, hvornår du skal lade bilen."

EV9 kan nu bestilles i hele Europa og tilbyder et omfattende udvalg af udstyr, et modigt og moderne design og den nyeste EV-teknologi. Den baghjulstrukne EV9 er i stand til at køre op til 563 km på en enkelt opladning* (WLTP 'kombineret' cyklus), mens den firehjulstrukne model kan køre op til 505 km på en opladning. Bilens 800-volts opladningskapacitet betyder, at EV9 kan udnytte høj jævnstrøm til at genoplade sit batteri fra 10 til 80 procent på bare 24 minutter.

Kia vinder ‘Træk-Prisen’ for sit brede udvalg af biler med trækkraft

Kias fjerde trofæ er 'Træk-Prisen', der normalt er forbeholdt et individuelt køretøj, men i år anerkender 'What Car?' Kias brede udvalg af biler med trækkraft.

Dommerne kommenterede: “'What Car?' og eksperterne fra 'The Camping and Caravanning Club' slår sig hvert år sammen for at finde de bedste campingtrækkere. Men i stedet for at udvælge en individuel model, mente dommerne i år, at Kia som mærke var mest fortjent til prisen for den måde, mærket konsekvent bygger strålende campingtrækkere, uanset om du vil have en diesel, en hybrid eller endda en fuldt elektrisk bil."

Flere af Kias bilmodeller tilbyder en høj trækkapacitet, herunder den populære Sportage, Sorento, EV6 - og senest EV9, hvor sidstnævnte tilbyder en bremset trækkapacitet på op til 2.500 kg i modellen med firehjulstræk.

Noter:

(*) Rækkevidden er bestemt i henhold til den 'kombinerede' testcyklus af den standardiserede EU-måleprocedure (WLTP; World Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Den individuelle kørestil og andre faktorer, såsom hastighed, udetemperatur, topografi og brug af strøm til diverse elektriske enheder, har indflydelse på den reelle rækkevidde og kan muligvis reducere den.

Om What Car? Car of the Year Awards

Hvert år afholder mediet, What Car? deres Car of the Year Awards, hvor de kårer de bedste nye biler på tværs af flere kategorier. For at være berettiget til en pris skal en bil være blevet testet op imod sine konkurrenter, på vejen og på et dedikeret testanlæg, af What Car?s team af biltestere.