Kia EV9 vinder eftertragtet ‘Best of the Best’ Red Dot Award

14 juni 2024

Kia EV9 er blevet anerkendt med den prestigefulde pris, 'Best of the Best' ved Red Dot Product Design Award 2024 i kategorien for biler og motorcykler. Succes på det højeste niveau i den globale designkonkurrence anerkender det bidrag, Kia som mærke, og EV9 i særdeleshed, har ydet til at sætte ekstraordinære standarder for designinnovation.

Læs mere om EV9 her : https://www.kia.com/dk/modeller/ev9/oplev/

Red Dot prisen, 'Best of the Best', der kun uddeles til de mest banebrydende designs, bekræfter yderligere Kias designteams succes med at skabe EV9, mærkets første elektriske flagskibs-SUV.

"Med EV9 skabte vi en EV med en dristig og autentisk SUV-karakter, der flytter grænserne, ikke kun for design, men også for brugervenlighed, opkoblingsmuligheder og ansvarlighed. At modtage Red Dot Designprisen, 'Best of the Best' er enormt glædeligt, ikke kun for Kias designteam, men også for alle vores globale kolleger, og repræsenterer vores kontinuerlige fokus på at skabe innovative og inspirerende løsninger,” sagde Karim Habib, Executive Vice President og leder af Kia Global Design.

"Udmærkelsen er en anerkendelse af den inspirerende kraft i Kias designfilosofi, 'Opposites United', som har vejledt os på alle stadier af EV9'ens tilblivelse. For at forstærke Kias stærke designidentitet inspirerer 'Opposites United' os løbende til at skabe produkter, der er relevante og meningsfulde og positivt påvirker vores kunders liv."

Læs mere om EV9 her : https://www.kia.com/dk/modeller/ev9/oplev/

EV9 repræsenterer essensen af Kias 'Opposites United' designfilosofi og præsenterer en harmonisk kombination af futuristisk design, meget avanceret teknologi og ansvarlige værdier. Ved at udnytte den kreative spænding, der genereres af naturens og modernitetens divergerende værdier for at levere en harmonisk helhed, giver 'Opposites United' Kias designere en ramme, hvorigennem de kan fusionere en unik kombination af slanke, skulpturelle former og selvsikker geometri, der leverer en slående moderne, men yndefuld æstetik.

Bilens design udstråler selvtillid, klarhed og sindsro gennem sin opretstående holdning, definerede linjer og glatte overflader. Signaturelementer såsom Digital Tiger Face, Digital Pattern Lighting Grille og lodrette forlygter fremhæver designet yderligere og præger modellen med en visionær og futuristisk appel.

EV9 repræsenterer også Kias strategiske forpligtelse til at blive førende inden for ansvarlig mobilitet. Da den blev lanceret i 2023, var flagskibs-SUV'en den første model, der omfavnede mærkets tre-trins ansvarlighedsstrategi, der blev indledt for gradvist at udfase brugen af animalsk læder, anvende ti "must-have" geneanvendt materiale til alle nye Kia modellerer, og forpligte sig til løbende forskning i udvikling af naturlige og biobaserede materialer.

Red Dot Design Award er et af de mest eftertragtede kvalitetsstempler. Hvert år undersøger en jury af internationale eksperter nomineringerne for designkvalitet og innovationsgrad. I år anerkendte juryen den kreative indflydelse fra Kias ‘Opposites United’ designfilosofi, der fremhævede EV9’erens succesfulde ydre design, moderne karakter og stærke klassiske linjer.

Red Dot Award-ceremonien finder sted den 24. juni 2024 i Aalto Theatre i Essen, Tyskland. Denne Red Dot Design Award, 'Best of the Best' repræsentere Kias 29. succes ved den globalt anerkendte prisuddeling siden 2009. Prisen følger i fodsporet af flere priser, bl.a. iF Design Awards 2024, hvor EV9 modtog en eftertragtet 'Gold Award'.

Siden lanceringen i 2023 er Kia EV9s designværdier og kvaliteter blevet rost af kritikere ved adskillige lejligheder. Tidligere i år opnåede flagskibs-SUV'en dobbelt succes ved World Car Awards 2024 som den samlede vinder ('World Car of the Year') og den bedste elbil ('World Electric Vehicle'). Rækken af priser inkluderer bl.a. også: 'Women's World Car of the Year 2024', 'German Luxury Car of the Year 2024', 'Golden Steering Wheel 2023' (kategorien Familiebiler), TopGear.com Awards 'Årets Familiebil 2023' og titlerne som 'UK Car of the Year 2024' og 'North American Utility Vehicle of the Year 2024'.

Læs mere om EV9 her : https://www.kia.com/dk/modeller/ev9/oplev/​